"Het park is in prachtige staat hersteld"

Anneke Welsink, fysiotherapeut, Fysiotherapie Berg en Bosch

"Al sinds 1980 ben ik werkzaam op Berg en Bosch. Toen begon ik als fysiotherapeute in de Zeijlmans Kliniek, een antroposofisch ziekenhuis met 30 bedden. Toen Medisch Centrum Berg en Bosch in 1993 moest sluiten, ben ik voor mezelf begonnen. Alles kwam leeg te staan en zodoende kon ik een ruimte kiezen in het hoofdgebouw. Het werd de kamer waar de röntgenfoto’s werden opgeslagen. Vanaf die tijd heb ik mijn praktijk altijd op dezelfde plaats gehad. Totdat de beheerder mij enkele maanden geleden de kans bood om te verhuizen naar gebouw 64. Een vrijstaand gebouw met uitzicht op de kliniek waar ik ooit zelf ben begonnen. Het heeft goed uitgepakt, ik zit hier mooi! De andere helft van het gebouw is nog vrij. Ik denk er nu zelfs over om op zoek te gaan naar een collega, waarmee ik de praktijk kan uitbreiden. Een kans voor een jongere collega met lef, want een zelfstandige praktijk opbouwen is tegenwoordig niet zo vanzelfsprekend."

Samenwerken
"Op het terrein ben ik niet direct afhankelijk van contacten met de andere op het terrein gevestigde organisaties. Wel is er vanaf het begin een samenwerking met de fysiotherapie-afdeling van het Leendert Meeshuis en de Lievegoed Antroposofische Zorg. Net als ik werken zij vanuit het antroposofische gedachtegoed. Zij verwijzen patiënten naar mij door en soms behandel ik in het Leendert Meeshuis op locatie. Wat dat aangaat is het prettig om met gelijkgestemde partijen op hetzelfde terrein gevestigd te zijn."

Actief beleid
"Na meer dan 30 jaar op deze locatie kan ik wel zeggen dat ik veel initiatieven heb zien komen en gaan. Ook qua beheerders. Maar met de huidige eigenaar zie je dat er een actief beleid is. Vanuit vergane glorie is Berg en Bosch in prachtige staat hersteld. Het park ziet er heel verzorgd uit, dat vind ik prijzenswaardig. Daarbij vind ik het belangrijk dat de kleur en stemming van het terrein vanuit het verleden behouden blijft en dat de zorg voor de patiënt centraal staat. Cliënten moeten zich welkom voelen op Berg en Bosch. De vernieuwde receptie is bijvoorbeeld een grote verbetering, het oogt heel open en gastvrij. Voor iedereen die Berg en Bosch bezoekt geldt hetzelfde: je stapt vanuit de hectiek van alledag in een rustige, landschappelijke sfeer met een zorgkarakter."

‹‹ Terug